Mijn verhaal

Toen ik voor de eerste keer moeder werd, had ik net als vele, geen enkel idee. Veelal werd me gevraagd, ga je borstvoeding geven? Ja, denk ik, als het lukt. Nooit werd me gevraagd hoe ga je je kindje laten slapen? Wel werd mij gezegd, geniet nog maar even van de rust, maar nooit kreeg ik tips mijn zoon in te bakeren of op wakkertijden te letten. Toen Sem door een medische oorzaak een huilbaby bleek gingen we op de overlevingstand en bestonden onze dagen vooral uit troosten en wandelen. Het was onmogelijk om op wakkertijden en/of slaapsignalen te letten.
Gelukkig werd het medische probleem met behulp van een fantastische kinderfysio/manueel therapeut opgelost en hadden wij een nieuwe Sem. Maar helaas wel een flink oververmoeide Sem. Met een aantal goede tips (ritme, inbakeren, donkere omgeving) creëerden we alsnog een fantastische slaapbasis voor Sem. Tot op heden is hij een fantastische slaper. De opgedane kennis en ervaring brachten we nog twee keer in de praktijk bij onze twee dochters Pip en Juul. Mijn interesse voor het onderwerp baby’s en slaap groeide en steeds vaker zag ik de uitdagingen bij andere ouders.
Hoewel ik van mening ben dat het (bijna!) nooit vanzelf gaat, schuilt in ieder kind een goede slaper. En dat is waarom ik mijn baan als bedrijfsjurist bij een grote supermarkt aan de kant zette en nu zoveel mogelijk ouders en kinderen help aan meer slaap! Want alle ouders zeggen na ons contact: “dit hadden we veel eerder moeten doen!”.

Over mijn opleiding

Mijn opleiding tot baby-en kinderslaapcoach heb ik gevolgd bij het gerenommeerde Nieuw-Zeelandse instituut Baby Sleep Consultant Training. Deze opleiding is samengesteld en mogelijk gemaakt door een enorme groep van experts (o.a. baby slaap consultants, een klinisch psycholoog, een kinderarts, een diëtiste en lactatiekundige) en bestaat voor het grootste deel uit wetenschappelijke informatie (ik blijf een jurist). Het allermooiste aan deze opleiding is dat je naast de berg aan theoretische kennis ook verplichte praktijkervaring moet op doen. Voor het behalen van mijn certificaat heb ik 16 (!) gezinnen (met kinderen tussen de 0-4 jaar) aan meer slaap geholpen onder begeleiding van een ervaren slaapcoach.
Bovendien kenmerkt deze opleiding zich door de tal van slaapcoachingstechnieken. Ik werk dus niet met één specifieke methode maar ik heb ervaring met het leren slapen op tal van manieren. Door te kijken naar jou én je kindje, kan ik een plan maken wat bij jullie past. Want als ik iets heb geleerd tijdens deze opleiding, is te kijken naar jullie doel!

Wat kun je van mij verwachten?

Ik help ouders en kinderen tot en met 4 jaar aan meer slaap. Met mijn brede visie, waarbij ik onder andere kijk naar het ritme gedurende de dag, de slaapomgeving en voeding, maak ik een persoonlijk plan. Afhankelijk van de gekozen dienst heb je genoeg handvatten om hiermee zelf aan de slag te gaan of help ik jullie gedurende twee weken in de uitvoering. In alle gevallen heb je voldoende tips om het slapen van je kind te verbeteren en zul je vol vertrouwen betere nachten tegemoet gaan!

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in als je vragen hebt of in contact wilt komen.